Vučić sa Harčenkom: Putin razume položaj Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom razgovarao je o pripremama za predstojeću posetu Ruskoj Federaciji i sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom, i rekao da Putin razume položaj Srbije, i izrazio je zahvalnost za podršku po pitanju Kosova i Metohije, odnosno teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, prenosi Tanjug.

Vučić je istakao koliko je važna njegova predstojeća poseta Moskvi, imajući u vidu ugled i uticaj Rusije i predsednika Putina na svetskoj političkoj sceni, kao i u svetskim ekonomskim tokovima, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je uveren da će i ova poseta biti uspešna, kao i sve prethodne, s obzirom na prijateljske odnose i dobru saradnju dve zemlje.

Sagovornici su ocenili da se predstojećom posetom predsednika Vučića nastavlja izuzetan politički dijalog Srbije i Rusije, koji je iz godine u godinu sve intenzivniji, te da predstavlja izraz obostrane želje za svestrani napredak saradnje između dve zemlje.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o aktivnostima nakon održane sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posete potpredsednika ruske Vlade Jurija Borisova.

Predsednik Srbije je naglasio da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata realizuje u skladu sa rokovima, te da se paralelno radi i na drugim konkretnim predlozima za bližu saradnju u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Osim o bilateralnim odnosima, Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su i o aktuelnim pitanjima u regionu i svetu, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Kosovo onaljn

Foto: Novosti

Comments