• Početna>
  • Vesti>

Đoković šesti put osvojio Pariz i postao kralj mastersa

Trijumfom od 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) protiv Danila Medvedeva, drugog reketa sveta, Novak Đoković osvojio titulu na pariskom Mastersu, stigavši time do svoje 37. titule u turnirima ove kategorije, po čemu je jedinstven na svetu.

Po prvi put u istoriji finalisti Ju-Es opena borili su se za titulu na Mastersu u Parizu a tek drugi put parisko finale bilo je duel dva najbolja igrača planete u ovom trenutku.

Novak Đoković rekao je neposredno posle pariskog finala koliko je, zapravo, bilo teško savladati Medvedeva, koji ga je ne tako davno zaustavio u finalu Ju-Es opena i tako sprečio (ili barem odložio) momenat još jednog istorijskog uspeha – kalendarskog grend slema, kao i rekorda u broju osvojenih grend slem turnira uopšte.

“Odličan meč, zaista. Borba do poslednjeg udarca, do poslednjeg poena. Znao sam da će bit neophodno da budem na svom vrhuncu da bih pobedio Medvedeva. On je čitave sezone u izuzetnoj formi, posebno u prethodnih nekoliko meseci”, istakao je Đoković posle meča.

Pobeda u finalu mastersa u Parizu bila je posebna za Novaka Đokovića – zbog toga što su njegova deca prvi put gledala ceo meč.

Izvor RTS, Radio Mitrovica sever

Foto tanjug

Comments

Pročitaj još