• Početna>
  • Vesti>

Petković: Viola fon Kramon pokušala da od Srba sa KiM napravi legitimne mete u koje je dozvoljeno pucati

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je komentarišući večerašnju izjavu izvestiteljke Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon, “da je akcija Kosovske policije od 13. oktobra opravdana i da je dobro što se kosovska vlada uhvatila u koštac sa problemom korupcije i organizovanog kriminala”, poručio da “ona od Srba sa Kosova i Metohije pokušava da napravi legitimne mete u koje je dozvoljeno pucati”.

“Neskrivena albanska lobistkinja Viola fon Kramon pokušala je večeras da od Srba sa Kosova i Metohije napravi legitimne mete u koje je dozvoljeno pucati” navodi Petković.

U svom opasnom pohodu relativizacije nasilja Prištine i Aljbina Kurtija nad golorukim srpskim narodom na severu pokrajine, ovoga puta prevršila je svaku meru, optužujući Srbe da su krivi što je u njih ispaljeno više od 100 bojevih metaka i nebrojeno patrona suzavaca i šok bombi, dodaje Petković.

Da li je i Srećko Sofronijević kriv što je dobio metak dok je pokušavao da zaštiti suprugu i svoje dvoje dece? Da li su to evropske vrednosti za koje se ona zalaže, upitao je on.

“Da se gospođa Fon Kramon istinski zalaže za evropske vrednosti, pažljivo bi saslušala poruke šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja koji je otvoreno osudio jednostrane nasilne akcije Prištine i naveo da one nisu bile koordinisane” smatra Petković.

“Međutim, posle večerašnje izjave, više je nego očigledno da se šef Viole fon Kramon ne nalazi u Briselu, već u Prištini, pa bi najpoštenije bilo da skine masku nekakvog evropskog predstavnika i lažno se ne predstavlja” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još