• Početna>
  • Vesti>

SL: Pobeda na lokalnim izborima nije baš prijala onima koji su radili protiv interesa našeg naroda

Pobeda srpskog naroda odnosno kandidata Srpske liste na nedavno održanim lokalnim izborima nije baš prijala onima koji su radili protiv interesa našeg naroda, stoji u saopštenju Srpske liste.

Navode da nije prijalo ni onima koji su bliski Prištini, poput Momčila Trajkovića koji na duge cevi i bojevu municiju albanskih specijalaca kojom se pucalo po golorukom narodu u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici kao odgovor predlaže da Srbi budu kreativniji u takvoj situaciji.

“Poštujući javni prostor i naše građane ne možemo a da ne naglasimo da je ovo jedna od najvećih gluposti izrečenih bar u ovoj deceniji.
Takva izjava nije iznenađenje, jer Momčilo Trajković nikada nije delio sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, uvek se stavljajući iznad svih, kao najpametniji, bez pokrića za to samozvanje.

Srpska lista je više puta pozivala sve one, pa i gospodina Trajkovića, čiji je politički autoritet na ovim prostorima ravan nuli, da ne dele lekcija nama koji ovde živimo sa svojim porodicama, da bi njegove reči imale veću težinu da je kada je bio u prilici na delu pokazao kako se bori za srpski narod, i da svoju porodicu još odavno nije iselio sa Kosmeta.

Ipak, koristimo priliku da pitamo Trajkovića, kako bi on bio kreativan da je bio na mestu Srećka Sofronijevića koga je u njegovom dvorištu upucao specijalac Prištine, šta je to primereno ponašanje gospodine Trajkoviću kada vam bojevi meci udaraju po prozorima iza kojih su deca i žene? Ne čekajući vaš odgovor, jer neće biti pametniji od gluposti koje ste izrekli pozivamo vas da ne delite lekcije jer je srpski narod na vaše priče odavno oguglao a vas kao političara odbacio, baš zbog vaše kreativnosti kojom ste svojevremeno sebe bogatili a Srbe siromašili”, saopštila je Srpska lista.

Momčilo Trajković, predsednik Srpskog nacionalnog foruma, rekao je da je Srbija trebalo da da jasniji, kreativniji i mudriji odgovor na dešavanja u Kosovskoj Mitrovici. Nažalost, videlo se nešto drugo, videlo se da politika Beograda želi da upotrebljava Kosovo i nesreću naroda zarad učvršćivanja vlasti, ocenio je gostujući u emisiji “Dan uživo” na TV N1.

Govoreći o životu Srba na Kosovu i poslednjim dešavanjima u Kosovskoj Mitrovici, Trajković je rekao da je Aljbin Kurti želeo da zastraši narod na Severu, ali da je problem i odgovor – da umesto da se kreativno reši situacija, oni koji su morali da je reše su pokušali politički da profitiraju.

Izvor : Saopštenje Srpske liste,RKM

Comments

Pročitaj još