• Početna>
  • Vesti>

Jednomesečni pritvor za petoricu uhapšenih u akciji protiv šverca na Kosovu

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za petoricu koji su uhapšeni u akciji protiv šverca koja je sprovedena ove nedelje na Kosovu.

Pritvor je određen I. Z. (1982) – Albanac iz Južne Mitrovice, R. K. (1957) – Albanac iz Peći, A. K. (1979) – Albanac iz Prištine, A. D. (1995) – Albanac iz Južne Mitrovice i M. D. (1958) – Bošnjak iz severnog dela Mitrovice, javlja KoSSev.

Odluku o pritvoru donelo je Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini na osnovu zahteva Specijalnog tužilaštva.

Oni se terete za izvršenje krivičnog dela Učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe u vezi sa krivičnim delima šverc robe, utaje poreza i zabranjene trgovine.

Podsetimo, Kosovska policija sprovela je u sredu akciju u cilju sprečavanja šverca robe u Prištini, Peći, severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice. Tom prilikom zaplenjena je veća količina raznih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i druge vrste robe. U akciji je uhapšeno ukupno osam osoba. Pored onih kojima je danas određen pritvor uhapšeni su i M. N. (1990) Albanac iz Južne Mitrovice, I. H. (1975) Albanac iz severnog dela Mitrovice, M. L. (1978) Srbin iz severnog dela Mitrovice.

U međuvremenu je raspisana poternica za još 10 osoba.

Izvor: Kossev

Foto: Radio Kosovska Mitrovica


Comments

Pročitaj još