• Početna>
  • Vesti>

Radojević obišao teretanu u Sportskoj hali i razgovarao sa sportistima

Kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Milan Radojević je zajedno sa potpredsednikom Srpske liste Igorom Simićem i kandidatom za odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica Aleksandrom Spirićem obišao novootvorenu teretanu u Sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici.

Radojević je tom prilikom razgovarao sa sportistima i predstavnicima sportskih klubova i poručio da će opština Severna Mitrovica i dalje nastaviti da ulaže u sport.

„Moram da priznam da mi je izmamljen osmeh na lice, kada vidim ovoliko mladih sportista, u sportskoj opremi, koji brane boje ovog grada i koji ga reprezentativno predstavljaju. Sama činjenica, da smo u proteklom periodu imali veliki broj sportista, što u individualnim što u ekipnim sportovima, koji su doneli medalje našem gradu, je dokaz da treba nastaviti ulaganje u sport i sportiste. Još jedna činjenica nas posebno raduje a to je da smo u ovom periodu, u ovoj godini, imali čak 15 reprezentativaca, iz svih sportova. To je nešto što zaista treba da se ceni i to je nešto što ćemo nastaviti da radimo i ulažemo u sport i sportiste. Danas smo ovde kako bismo ispunili još jedno obećanje. Naime, 31. maja smo sa Goranom Rakićem potpisali memorandum i obećali savremenu teretanu za Halu sportova. Danas smo ovde kako bismo pokazali da smo to obećanje ispunili“ rekao je Radojević.

On ističe da današnja poseta predstavlja kontinuitet politike Srpske liste.

„Sve ono što obećamo trudićemo se da ispunimo. Nadamo se da će naši sportisti biti zadovoljni i očekujemo da će u budućnosti donositi još više medalja i da ponosno ističu ime grada iz kojeg dolaze“ poručio je Radojević.

Kandidat za odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica Aleksandar Spirić ističe da je promovisanje zdravog stila života jedan od osnovnih ciljeva zdravog društva.

„Zdrav stil života je ono što je najpotrebnije i u šta treba da se ulaže, što je jasan pokazatelj da smo svi odlučni i na jednom zadatku. Dakle, stvoriti bolje uslove za odrastanje ali i promovisanje zdravog stila života jeste jedan od osnovnih ciljeva za zdravo društvo. Ono što je veoma značajno je da u kontinuitetu nastavljamo da finansiramo 34 sportskih klubova, koji ostvaruju zapažene rezultate na mnogim takmičenjima. Imamo čime da se pohvalimo, imajući u vidu da je posle dve decenije Kosovska Mitrovica dobila sportsku halu a danas prisustvujemo novom momentu koji je najaktuelnija potreba. Ovo je jasan pokazatelj da zajedno stvaramo bolje prilike i da Kosovsku Mitrovicu menjamo na bolje a fokus jesu mladi i omladina, kako otvaranje novih radnih mesta tako i stvaranje uslova za normalan život“ rekao je Spirić.

Goran Kovač direktor Sportske hale kaže da Kosovska Mitrovica ima sve ono što je potrebno jednom sportisti kako bi ostvario maksimalne rezultate.

„Posle naše velelepne hale, dočekali smo i da dobijemo teretanu. Sa ovim danas smo zaokružili sve ono što treba jednom sportisti. U ovom trenutku imamo sigurno najbolje uslove na Kosovu. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u ovom projektu, a mi smo tu da kao sportisti dokažemo da su imali razloga da ulažu u nas i da su napravili pravu stvar za ovaj grad“ rekao je Kovač.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još