• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Zadovoljni smo povlačenjem specijalnih jedinica sa prelaza; KFOR jedina realna zaštita Srbima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Dubajiu da je srpska strana zadovoljna povlačenjem specijalnih jedinica kosovske policije, kako je prvom fazom sporazuma o deeskalaciji situacije na severu Kosova i predviđeno.

„Bilo je napeto i bilo je maltretiranja naših ljudi – ‘Sklonite jedan kamion, pa sklonite do kraja. Videli ste oduševljenje našeg naroda kada su njihove snage napuštale sever Kosova“ izjavio je Vučić za TV Prva.

Govoreći o sporazumu Beograda i Prištine iz Brisela, Vučić je rekao da nema lakih sporazuma, niti „ništa lako za Srbiju“.

Vuči je podsetio da Srbija „faktički“ nema prisustvo na Kosovu od 1999. godine, nakon čega se dogodio pogrom 2004. godine, a 2008. je proglašena i nezavisnost.

„Od tada se borimo da držimo nos, ako ne usta, iznad vode. Da čuvamo bezbednost za naše ljude na Kosovu. Borite se u uslovima u kojima cela zapadna hemisfera vrši pritisak da predate ono što vam je ostalo od nosa“, naveo je Vučić.

Vučić je rekao da su NATO i KFOR „jedina realna zaštita“ srpskog naroda na Kosovu i Metohiji , uprkos činjenici da ih narod “ne voli” zbog NATO agresije iz 1999. godine.

Vučić je izrazio sumnju da će ZSO biti osnovana.

„Sumnjam, zato što znam s kim Srbija ima posla“ rekao je predsednik Srbije.

Inače, Vučić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež borave danas u Dubajiu gde je otvoren Biznis hab Srbije u okviru svetske izložbe EXPO 2020

Izvor: TV Prva, Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Comments

Pročitaj još