• Početna>
  • Vesti>

Nagradni foto konkurs “Najlepša fotografija Gračanice 2021“ do 20. oktobra

Povodom jučerašnjeg obeležavanja Svetskog dana turizma, Turistička organizacija Gračanice organizuje nagradni foto konkurs pod nazivom “Najlepša fotografija Gračanice 2021“. Konkurs traje do 20. oktobra, učešće je besplatno, nagrađuju se tri najlepše fotografije, saopšteno je.

Turistička organizacija Gračanice takođe poziva sve ljubitelje fotografije, da se prijave i zabeleže neka svoja omiljena mesta – prirodne lepote Gračanice.

Teme fotografija na ovom foto konkursu mogu biti istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Gračanice, zatim kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, lokaliteti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, tradicionalna hrana, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost ove opštine, stoji u saopštenju.

Za učestvovanje na konkursu zainteresovani moraju i da ispune neke od uslova.

Svi koji žele da učestvuju na ovom foto konkursu moraju imati najmanje 15 godina (bez ograničenja u smislu mesta stanovanja, državljanstva, profesionalnog ili amaterskog bavljenja fotografskom umetnošću).

Zatim, sve fotografije moraju biti napravljene na teritoriji opštine Gračanica, a učesnik mora biti autor ili nosilac autorskih prava za fotografije koje prijavljuje na ovom konkursu i nije dozvoljeno dodavanje logotipa, vodenog žiga i sličnih oznaka na fotografijama.

Takođe se navodi da fotografije mogu biti napravljene foto-aparatom ili mobilnim telefonom, a da iste ne smeju biti veće od jednog gigabajta. Svi učesnici mogu da pošalju na pregled maksimalno pet fotografija nezavisno da li su one u crno-belom ili kolor formatu u digitalnom obliku.

U saopštenju se naglašava, da je učešće za ovaj konkurs dobrovoljno i potpuno besplatno.

Krajnji rok za dostavu fotografije je 20. oktobar 2021. godine, a sve fotografije koje budu poslate posle isteka ovog roka, neće biti razmatrane i smatraće se nevažećim, poručili su iz TO.

„Predati radovi za konkurs se ne vraćaju autoru. Autori radova svoje fotografije ustupaju na korišćenje TO Gračanica i takođe se odriču prava na bilo kakvu finansijsku ili drugu naknadu“, naglašava se u saopštenju.

TO Gračanica poručuje da će tri najlepše fotografije, po izboru stručne komisije, biti nagrađene, dok će dvadeset fotografija biti izloženo u prostorijama TO Gračanica.

Svi kandidati svoje učešće mogu da prijave elektronskim putem na mejl adresu konkurs.tog@gmail.com.

Za sve ostale informacije, kandidati se mogu javiti na broj telefona 038/748-267.

Mogu i lično doći i informisati se u prostorijama Turističke organizacije Gračanica u ulici Cara Lazara (Tržni centar, treći sprat), svakog dana od 09:00 pa do 16:00.

Inače Svetski dan turizma se obeležava u celom svetu od 1979. godine, sa ciljem razvijanja globalne svesti o značaju ove delatnosti.

Svetska turistička organizacija (UNWTO) je ustanovila 27. septembar kao Svetski dan turizma, jer je na taj dan 1970. godine u Meksiku usvojen statut ove organizacije.

Izvor Kossev

Foto TO Gračanica

Comments

Pročitaj još