• Početna>
  • Vesti>

SL: Priština zbog onog što je potpisala i ratifikovala sada privodi Srbe

Srpska lista najoštrije je osudila neosnovano privođenje Srba koji su, u skladu sa Briselskim sporazumom, koji je deo pravnog sistema Prištine, pozivali na ispunjenje obaveza Prištine i formiranja Zajednice srpskih opština.

“Ovim hapšenjem imamo paradoksalnu situaciju da se hapse Srbi koji su samo poštovali ono što je Priština potpisala pre 3078 dana u vezi formiranja Zajednice srpskih opština, ono što je Priština u svojoj Skupštini ratifikovala, a što je našem narodu garantovala Evropska unija.

Treba podsetiti da je Zajednica srpskih opština nastala kao ideja Visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton pre više od osam godine, te se postavlja pitanje hoće li albanski policajci hapsiti i gospođu Ešton, ili druge evropske predstavnike ako smognu snage da ih podsete da se preuzete obaveze moraju ispuniti”, stoji u saopštenju koje je kao reakciju uputila Srpska lista.

Podsetimo da su sinoć pripadnici Kosovske policije uklonili bilbord “Dobro došli u ZSO” koji je bio postavljen u Ranilugu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još