• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedini koji ima ogoljeni interes da izazove incidente na severu Kosova i Metohije jeste Kurti

Foto: Kancelarija za KiM

Jedina osoba koja se otvoreno zalaže za destabilizaciju prilika na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti koji svojim neuračunljivim potezima hoće da sruši teško stečeni mir i stabilnost u regionu, poručuje u saopštenju Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Kako to Aljbin Kurti planira da pregovara, dok na goloruki narod na severu pokrajine ide dugim cevima, oklopnim vozilima, snajperima i suzavcem? Zvanični Beograd je uvek isticao da je spreman na razgovor i dijalog, ali o kom dijalogu je reč dok Priština na naš narod drži uperene snajpere i duge cevi i dok mu se brutalno brani sloboda kretanja? Kompromis može da se postiže u razgovoru, ali ne i sa nasilničkom i agresorskom politikom Prištine, to neka svima bude jasno” istakao je Petković.

Jedini koji ima ogoljeni interes da izazove incidente na severu Kosova i Metohije jeste Kurti koji je za šaku glasova spreman na sve. Prvo je pokušao da odloži izbore pozivajući se na pandemiju koronavirusa. Kada mu to nije pošlo za rukom, pribegao je ovim ekstremnim potezima kojima pokušava da vodi kampanju za lokalne izbore, navodi se dalje u saopštenju.

Ali, prevario se Kurti, jer preko puta sebe nema lojalne Srbe kojima može da diriguje i koji će biti statisti u njegovoj predizbornoj kampanji, već narod koji je danonoćno spreman da mirnim sredstvima brani svoje pravo na normalan život, svoj ostanak i opstanak na ovim prostorima.

Protest i odgovor srpskog naroda na prelazima Jarinje i Brnjak nisu nikakva jednostrana akcija, već reakcija našeg naroda na protivpravne akcije Prištine koja 3077 dana otvoreno krši Briselski sporazum i sada hoće da zaustavi život na severu pokrajine. Mi na to nikada nećemo pristati, zaključio je Petković.

Izvor: RKM

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još