Vučić se sastao sa Erdoganom

Novi Pazar, Srbija - 11. oktobar 2017:Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, doputovao je danas u Novi Pazar, gdje su ga dočekale hiljade okupljenih građana ( Kayhan Özer - Anadolu Agency )

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

“Doručak i razgovor u četiri oka sa pogledom na Bosfor”, napisao je Vučić na Instagramu.

Vučića je ispred Vahdetin palate, zvanične rezidencije turskog predsednika, sačekao Erdogan.

Tokom radnog doručka dvojica predsednika će razgovarati o bilateratnim odnosima, ekonomskoj saradnji i odnosima u regionu, a jedna od tema biće i novi turski investitori u našoj zemlji, unapređenje i dalje jačanje bilateralne i ekonomske saradnje Srbije i Turske, kao i regionalna i međunarodna pitanja.

Kako je Vučić rekao, po dolasku u Istanbul, građani Srbije će rezultate ove posete moći da vide za nekoliko meseci i u narednim godinama, ukazujući na to da su investicije koje dolaze iz Turske važne jer dolaze u vangradske i manje sredine.

Jedan od projekata o kojima će razgovarati dvojica predsednika je i izgradnja auto-puta Beograd–Sarajevo, a očekuju se i razgovori o odnosima u regionu – situaciji u BiH, kao i o nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još