• Početna>
  • Vesti>

Petković: Uzalud prave bilo kakve tajne planove za osvajanje severa

????????????????????

Beogradu je dobro poznata opsesija političara iz Prištine severnim delom Kosova i Metohije, ali uzalud prave bilo kakve tajne planove za osvajanje severa, takav scenario je osuđen na propast, kaže u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Podjednako kao što nikome neće poći za rukom da ugasi srpske sredine južno od Ibra i asimiluje Srbe koji tamo žive. Mi ćemo nastaviti da budemo prisutni svuda gde je srpski narod, da ulažemo, gradimo i radimo u srpskim sredinama.

Zato bi umesto pretnji osvajanjem severa, Prištini mnogo pametnije bilo da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, jer je to je jedini plan koji ima budućnost kada su u pitanju srpske sredine na Kosovu i Metohiji.

Na najavljene provokacije Prištine da će pojačati vojno, bezbednosno ili policijsko prisustvo na severu pokrajine, mogu samo da poručim albanskim političarima da ne pokušavaju ni da prete, a kamoli takve akcije sprovode u delo jer to Beograd neće dozvoliti”, rekao je Petković.

U saopštenju direktora Kancelarije za KiM stoji da je Beograd spreman da sva otvorena pitanja sa Prištinom rešava u dijalogu i za pregovaračkim stolom, a umesto konstruktivne ruke saradnje od strane albanskih političara stižu pozivi na oružane sukobe i pretnje. U takvoj atmosferi nije moguće graditi suživot i osnov za normalizaciju odnosa.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Foto Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još