Nastavljeno suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

U Odeljenju za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini danas je nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda”.

Suđenje je na početku nakratko prekinuto, jer se čekalo da pristigne advokat Faruk Korenica, koji brani Nedeljka Spasojevića. Za učešće u ubistvu za različita krivična dela osim Spasojevića, optuženi su i Marko Rošić, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Na poslednjem ročištu 6. jula šestoro optuženih su se izjasnili da nisu krivi po optužbama za ubistvo, dok se Žarko Jovanović izjasnio krivim za ilegalno nošenje oružja. Dragiša Marković i Žarko Jovanović optužuju se za zloupotrebu službenog položaja, prikrivanjem tragova na mestu zločina.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizaciju kriminalne grupe, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršilaštvu i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Mitrovici.

Izvor: Kosovo Onlajn

Foto Kosovo Online

Comments

Pročitaj još