• Početna>
  • Vesti>

Vlada Kosova odlučuje o novim merama; policija pojačala kontrolu poštovanja postojećih

????????????????????????????????????

Na području Kosova, od petka 20. avgusta, očekuje se stupanje na snagu novih antikovid mera koje je juče propisalo kosovsko Ministarstvo zdravlja, a koje podrazumevaju zatvranje noćnih klubova i diskoteka i ograničavanje rada ugostiteljskih objekata na 22 i 30h. Takođe, kako je saopšteno iz kosovske Ugostiteljsko-turističke komore, ovim setom mera ograničava se i broj gostiju na slavljima (poput venčanja) na 150 ljudi. Ove mere koje je ministarstvo predložilo zbog značajnog porasta broja novozaraženih koronavirusom, trebalo bi da budu na snazi do 1. septembra. Konačnu odluku o tome doneće Vlada Kosova.

Mere su propisane nakon jučerašnjeg sastanka kosovskog ministra zdravlja Arbena Vitie sa predstavnicima Ugostiteljsko-turističke komore, održanom povodom beleženja rekordnog broja novozaraženih koji je juče iznosio  1.765. To je najveći broj novozaraženih u jednom danu na Kosovu, od početka pandemije.

Ranije je kosovska vlada odlučila da bez dokaza o vakcinaciji ili negativnog PCR testa, građanima neće biti dozvoljen pristup bilo kom hotelsko-gastronomskom objektu.

Inače, policija je pojačala kontrolu poštovanja antikovid mera, a samo u poslednja 24 sata izrečeno je 707 kazni zbog njihovog kršenja, piše Ljajmi, a prenosi Kosovo Online.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: RTV Kim

Comments

Pročitaj još