• Početna>
  • Vesti>

KP: Suspendovana četiri policajca iz stanice u Severnoj Mitrovici

Četiri pripadnika kosovske policije iz stanice u Severnoj Mitrovici, suspendovana su odlukom direktora policije, zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz policije.

Suspenzija policajaca dolazi kao rezultat snimaka objavljenih na nekim portalima i društvenim mrežama, koji za vreme dužnosti borave u kafiću.

Odluka o privremenoj suspenziji do 72 sata doneta je danas, iz Regionalne policijske uprave-Severna Mitrovica, na osnovu sumnje da su u vreme službene dužnosti, u službenoj uniformi, zloupotrebili službenu dužnost, i u tom slučaju su počinili ozbiljne disciplinske prekršaje predviđene Uputstvom

o “Kršenjima, merama i disciplinskim postupcima u policiji” navodi se u saopštenju dostavljenom naem radiju.

Policijska stanica u severnom delu Mitrovice ujedno pokreće postupak za istragu navodnih kršenja, dok će ostale interne disciplinske istražne postupke voditi policijski istražitelji iz Uprave za profesionalne standarde.

Osim privremene suspenzije, policijska stanica Severna Mitrovica je pokrenula postupak za istragu navodnih povreda, dok će ostale postupke  voditi policijski istražitelji Uprave za profesionalni standarde.

Samodisciplina i organizaciona disciplina osnovni su elementi na kojima se gradevrednosti Kosovske policije, u službi građana i sprovođenja zakona, i takvi disciplinski prekršaji neće se tolerisati i biće kažnjivi, zaključuje se u saopštenju.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još