• Početna>
  • Vesti>

Micotakis potvrdio da Grčka neće menjati stav po pitanju Kosova

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Atini sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom, koji mu je još jednom potvrdio da se pozicija Grčke po pitanju nepriznavanja takozvane države Kosovo neće menjati.

Ministar Vulin je rekao da je posebno zahvalan predsedniku Vlade Micotakisu na tome što mu je još jednom potvrdio da se njegova pozicija i pozicija Vlade Grčke po pitanju “priznavanja takozvane lažne države Kosovo” neće menjati.

“Grčka neće priznati Kosovo, Grčka će ostati na pozicijama međunarodnog prava i čvrste podrške Republici Srbiji. Zahvalan sam predsedniku Micotakisu na takvom stavu i zahvalan što će se politika Grčke nastaviti u pravcu najboljih mogućih odnosa sa Srbijom”, rekao je ministar Vulin posle sastanka.

Ministar Vulin, koji je od 2017. i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom, istakao je da pomoć koju je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u ime srpskog naroda uputio bratskom grčkom narodu i Grčkoj nailazi na veliku i iskrenu zahvalnost.

“Pomoć Srbije se ovde ceni, prepoznaje i predsednik Vlade Micotakis je još jednom u ime grčkog naroda i grčke Vlade izrazio svoju veliku zahvalnost, ali je i rekao da se od Srba pomoć uvek očekuje, jer je očekujete od onih sa kojima ste najbliži i sa kojima delite ne samo religiju i geografski prostor već i iste vrednosti”, naveo je srpski ministar policije.

Istakao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo što je u ime predsednika Vučića i srpskog naroda mogao da prenese izraze solidarnosti i pokaže koliko smo spremni i sposobni da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna.

Ministar je rekao da je predsednik Vlade Grčke Micotakis izrazio želju da poseti Srbiju i dodao da se nada da će se to dogoditi na zimu i da Srbija voli da dočekuje svoje prijatelje.

Grčki premijer Micotakis najtoplije je zahvalio srpskom narodu i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju je naša zemlja pružila grčkom narodu u borbi sa vatrenom stihijom.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još