• Početna>
  • Vesti>

Petković u Gračanici: Radiće se na rešavanju problema Srba u Kosovu Polju

rbt

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se večeras sa Srbima iz Kosova Polja, koji su mu izneli probleme sa kojima se suočavaju. Sastanku su prisustvovali ministar za zajednice i povratak i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik SL Dalibor Jevtić i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Petković je istakao da će se u narenom periodu raditi na rešavanju problema stanara Mašinskog parka u Kosovu Polju, a da su, kako su istakli stanari ovog naselja, bezbednost i stabeno pitanje njihovi vodeći problemi.

“Evo danas u predvečerje velikog srpskog praznika Vidovdana, pod svodovima slavne Gračanice ja sam se sreo sa našim ljudima iz Kosova Polja, iz naselja Mašinski park da sa njima razgovaram o problemima sa kojima se suočavaju i brigama koje ih muče i da vidimo na koji način možemo da im pomognemo. Predsednik Aleksandar Vučić je obavešten o ovom razgovoru i mi ćemo se kao država potruditi da olakšamo život našem narodu, Srbima koji žive u Mašinskom naselju”, istakao je Petković i dodao da su na sastanku izneti svi, čak i lični problemi ali da je onaj glavni problem koji zaokuplja pažnju svih Srba u Kosovu Polju bezbednost i stambeno pitanje.

Petković je istakao da će u narednom periodu pokušati da reše probleme žitelja Mašinskog parka u Kosovu Polju i to na najkvalitetniji način. On je istakao da su popisani svi, i individualni problemi građana i da će se jedan po jedan u narednom periodu rešavati.

“Nismo tu da obećamo i da odemo već da zajednički sednemo, da razgovaramo i da vidimo šta je realno da pomognemo, gde možemo da pronađemo način da odmah reagujemo, a šta je to što iziskuje određeno vreme da bi bilo rešeno. Najbitnije je da je država Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, da se bori za svoj narod pre svega predsednik Aleksandar Vučić i mi kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju”, naglasio je Petković nakon sastanka sa Srbima iz Kosova Polja.

U ime svih Srba u Kosovu Polju Radmila Lučić prenela je zahvalnost direktoru Kancelarije za KiM.

“Želim da se u ime svih stanara Srba u Kosovu Polju zahvalim direktoru koji nas je primio i saslušao našu problematiku”, istakla je Radmila i dodala da su njihovi suštinski problemi bezbednost, kao i rešavanje stambenih pitanja.

U Mašinskom parku u Kosovu Polju trenutno živi oko 70 Srba, a sastanku sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem prisustvovalo je njih dvadesetoro.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još