Na Vidovdan, Petković na KiM

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković, povodom Vidovdana, boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, 27. i 28. juna.

Prvog dana posete, u nedelju, 27. juna, Petković će u 12 sati započeti obilazak Zvečena i pri tome će razgovarati sa meštanima ove opštine na severu Kosova i Metohije. Obilazak Zvečana direktor će započeti od zgrade Opštine (ul. Kralja Milutina br. 5), a nakon šetnje Zvečanom, predviđene su izjave za medije direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Oko 18 sati, Petković će u Gračanici, u porti manastira Gračanica, dočekati Njegovu Svetost Patrijarha srpskog, gospodina Porfirija, a potom će od 20 sati prisustvovati manifestaciji „Vidovdansko pesničko bdenije“

Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, u ponedeljak, 28. juna, na Vidovdan, u 8:30 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovaće Svetoj arhijerejskoj Liturgiji u manastiru Gračanica, koju će služiti Njegova Svetost, Patrijarh srpski, gospodin Porfirije.

Nakon Liturgije, predviđene su izjave za medije, a potom će u porti manastira biti dodeljene medalje „Majka devet Jugovića“.

U 13 sati, u Kosovskoj Mitrovici, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, Petković će prisustvovati i obratiti se na Svečanoj vidovdanskoj akademiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još