• Početna>
  • Vesti>

Vukosavljević pred “Armagedon”: Ponosan sam što predstavljam Kosovsku Mitrovicu i Srbiju

Aleksandar Mlata Vukosavljević upisan je zlatnim slovima u srpski MMA sport, a nakon titule šampiona Srbije u A klasi i zvanično najboljeg borca za 2017. godinu, on ove godine učestvuje na prestižnom “Armagedon” turniru što je svojevrsni izazov za ovog mladog mitrovačkog sportistu.

U razgovoru za Kosovo onlajn Vukosavljević ističe da je “Armagedon” najbolja evropska promocija i  turnir koji okuplja najbolje mlade borce.

“Generalno sami organizatori su izabrali najbolje mlade borce za koje smatraju da su buduće zvezde u MMA sportu i put do ‘Armagedona’ nije bio lak” započinje svoju priču Vukosavljević.

On ističe da su ga do tog turnira dovela brojna takmičenja na kojima se okitio najsjajnijim odličjima.

“Iza sebe imam dosta zapaženih rezultata. Državni sam šampion u A klasi do 77 kg u MMA, višestruki prvak Srbije u kik-boksu, osvajač medalje u Abu Dabiju. Ovde je krem i ovaj turnir vodi do vrha”, napominje Vukosvaljević.

U ovom karakterističnom sportu je osim fizičke potrebna i mentalna snaga, koncentracija i veštine, a popularni Mlata kaže da je u tu svrhu bio u mnogim kampovima širom sveta.

“Što se tiče same edukacije prošao sam mnogo toga, Francuska, Turska, Tajland i mnogi kampovi u regionu. Sada sam u Beogradu gde zajedno radim sa najboljim MMA borcima u regionu poput Vase Bakočevića, Aleksandra Jankovića, Nemanje Kobe Nikolića, Aleksandra Džokera ilića, Save Lazića bukvalno sami evropski krem”, kaže on.

Zajedno sa Vukosavljevićem za pobednika “Armagedona” boriće se još sedmorica boraca u kategoriji do 84 kg. Turnir startuje 10. jula a prema Aleksandrovim rečima pobednika odlučuju sitni detalji i trenutna inspiracija.

On kaže da mu Kosovska Mitrovica, kao i svo odricanje, daje dodatnu mentalnu snagu pred svaku borbu.

“Poprilično pozitivno utiče na mene to odakle sam, ja sam svesan svojih odricanja. Otišao sam iz svog grada i svakog dana radim sa nepoznatim ljudima u nepoznatom klubu daleko od kuće. Svakodnevno radim dva do tri treninga dnevno što je praktično šest sati treninga”, napominje Vukosavljević.

Ono što ga čini, ponosnim prema njegovim rečima, je to što će na ovom takmičenju predstavljati ne samo sebe već i Kosovsku Mitrovicu i Srbiju, a kao i u svim pojedinačnim sportovima novac je glavni problem i za Mlatu.

“Mi ovde nemamo uslove, nemamo ‘kavez’, adekvatnu teretanu, sparing partnere. Nemamo sredstava, jer ovi kampovi su izuzetno skupi, nekoliko hiljade evra kampovi koštaju na mesečnom nivou, hrana je skupa, jer su tu suplementi i oko 2.500 hiljade evra su mi potrebni samo za tu vrstu hrane. Nije lako to obezbediti u gradu u kom ne živite, ne radite i sve te stvari me samo čine jačim i daju mi motiv da uspem u ovom sportu”, zaključio je Vukosavljević.

Aleksandar Mlata Vukosavljević rođen je 08.10.1993 godine u Kosovskoj Mitrovici, profesionalni je MMA borac. U dosadašnjoj karijeri izabran je za Najboljeg sportistu Kosova i Metohije 2019. godine. Višestruki je prvak Srbije u kik-boksu u disciplinama K-1, lou kik, ful kontakt i najbolji borac u kategoriji do 75kg. MMA državni šampion u A klasi do 77 kg i najbolji borac na istom prvenstvu. Osvajač velikog broja medalja na raznim amaterskim MMA takmičenjima.

Osvajač trećeg mesta 2019. na ADCC (Abu Dabi Čempionšip) i osvajač prvog mesta na humanitarnom grepling turniru između Srbije i Francuske.

Tokom 2019. godine usavršavao je svoju tehniku u inostranim trening kampovima poput “L’agoge” – Lion (Francuska), “Balaban Fajt klub” – Istanbul, Turska, “Lamai Muaj Tai i Super Pro Samui”, Tajland.

Izvor: Kosovo onlajn

Comments

Pročitaj još