• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija pojačava kontrolu drumskog saobraćaja; neće biti tolerancije prema prekršiocima

Kosovska policija će u narednom periodu pojačati kontrolu drumskog saobraćaja, usled povećanja broja saobraćajnih udesa i nezgoda, a uoči početka turističke sezone, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kako se navodi u saopštenju, novi operativni plan koji podrazumeva intenzivniju kontrolu saobraćaja robe i putnika, stupio je na snagu juče, 26. maja.

“Svedoci smo gustine i frekvencije saobraćaja motornih vozila na putevima Kosova. To se dešava zbog činjenice da se uvećao broj vozila na teritoriji Kosova, kao i činjenice  da počinje sezona pojačanog dolaska ljudi iz inostranstva ,da počinje sezona godišnjih odmora ali i organizovanje raznih  skupova i manifestacija” navodi se u saopštenju i dodaje da je u toku sezona poljskih radova i da se na putevima nalazi veći broj poljoprivrednih motornih vozila, a sve to za rezultat daje povećan broj udesa i nezgoda.

“Kod drumskog saobraćaja, operativnim planom je obuhvaćena  kontrola prevoza robe i putnika. Cilj je prevencija, sprečavanje udesa, kao i izricanje prekršaja” dodaje se u saopštenju uz napomenu da neće biti tolerancije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija, Balkan Plus

Comments

Pročitaj još