• Početna>
  • Vesti>

Popović ugostio balerine iz Gračanice koje su osvojile nagrade na festivalu u Beogradu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ugostio je danas male balerine iz Gračanice koje su osvojile prva dva mesta i Grand pri na Prvom nacionalnom festivalu umetnosti i igre „Čukarica Grand pri 2021“ u Beogradu.

Balerine su posetile Opštinu Gračanica u pratinji kordinatorke Baletske škole Gračanica Snežane Bursać Petrović, saopšteno je na Fejsbuku.

Predsednik opštine Gračanica Srćan Popović zahvalio se malim balerinama na postignutom uspehu.

“Presrećni smo zbog uspeha naših mladih balerina. Mogu ponosno da kažem da se juče i danas pričalo samo o njima. Drago mi je da je Opština pomogla nešto što je dalo jedan vrhunski rezultat, ovim negujemo prave vrednosti, da dok imamo ovakvu zlatnu decu imaćemo i budućniost na ovim prostorima. Na nama kao Opštini je da i u budućnosti pomažemo i ulažemo u našu decu, jako smo ponosni kad nam oni vraćaju na ovako jedan lep način“, kazao je Popović.

Polaznice Baletske škole pri Domu kulture Gračanica, male balerine osvojile su prva dva mesta u kategoriji miks formacija sa dve plesne tačke u stilu valcera i razigrane polke i Grand pri ovog takmičenja koji im je uručio predsednik opštine Čukarica.

Škola baleta „Gračanica“ radi od 2018. godine i kroz ovu školu prošlo je nekoliko stotina polaznika.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još