• Početna>
  • Vesti>

Velji Breg i Gazivode dobijaju sisteme za prečišćavanje otpadnih voda

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić i gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović potpisali su memorandum za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda, koji će biti instalirani u naseljima Velji Breg i Gazivode.

Nakon potpisivanja Memoranduma zvaničnici su istakli da je snabdevanje čistom pijaćom vodom u ovoj opštini prioritet i da će izgradnja ova dva sistema u tome dosta doprineti.

”Vrlo često govorimo o tome koliko je značajno imati čistu i ispravnu pijaću vodu. Vođen time podržao sam ovaj projekat. Konačno ćemo u opštini Zubin Potok uraditi nešto što je nedostajalo svih ovih godina. Gradonačelniku Vuloviću sam rekao da ćemo kada su u pitanju investicije za Zubin Potok, podršku tražiti i od drugih institucija i organizacija”, kazao je Rakić.

Gradonačelnik Zubinog Potoka je istakao da ovaj projekt nije značajan samo za opštinu Zubin Potok, već i za druge opštine.

”Ovo nije značajno samo za Zubin Potom, već će na ovaj način čistu pijaću vodu dobijati i građani Severne i Južne Mitrovice, Srbice, Vučitrna, Glogovca i Prištine.” rekao je Vulović.

Vulović je napomenuo da u ovom projektu učestvuje i javno preduzeće ”Ibar Lepenac”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još