• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva sutra u Briselu, niz sastanaka sa čelnicima EU

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće u utorak, 18. maja, u poseti Briselu, gde će prisustvovati radnoj večeri koju za lidere Zapadnog Balkana, priređuje visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednik Evropske komisije Žozep Borelj.

Tokom posete Briselu, premijerka će imati sastanke sa više zvaničnika Evropske unije, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Sastaće se sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanjom Fajon, u zgradi Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji, sa početkom u 18.00.

Nakon toga, premijerka Brnabić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u zgradi Evropske spoljnopolitičke službe, u 19.00 časova.

U 19.45 časova planiran je susret predsednice vlade i visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još