• Početna>
  • Vesti>

Fondacija Puls poklonila električni skuter Mihajlu iz Pasjana

Fondacija Puls poklonila je električni skuter šesnaestogodišnjem Mihajlu Cvetkoviću iz Pasjana koji je oboleo od Dišenove mišićne distrofije, poremećaja uzrokovanog mutacijom gena, koji, uglavnom kod dečaka izaziva ubrzano propadanje mišića.  

Mihajlo je teško pokretan, uglavnom vezan za krevet i stolicu, a skuter će mu omogućiti da izađe napolje i da se druži sa vršnjacima.

Donacija je usledila nakon što je Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje upUtila molbu Fondaciji Puls, uz preporuku da se pomogne malom Mihajlu. Nakon prikupljanja pomoći maloj Juliji u pokušaju da povrati vid, novoosnovana Fondacija Puls realizovala je i drugu svoju aktivnost, obezbedivši sredstva za kupovinu električnog skutera nepokretnom Mihajlu iz Pasjana. 

Fondacija Puls osnovana je 2020. godine radi zaštite i unapređenja ukupnog socijalnog položaja dece i mladih, saglasno pozitivnom zakonodavstvu i nacionalnim i međunarodnim standardima. 

U tom smislu, Fondacija Puls, u saradnji sa drugim dobrotvorima, naročito podržava zaštitu i poboljšanje materijalnog, zdravstvenog i obrazovnog položaja dece i mladih, vodeći podjednako računa kako o humanitarno ugroženim korisnicima, tako i obdarenim pojedicima i grupama, pomažući njihovo stvaralaštvo i proces dodatnog obrazovanja i usavršavanja u zemlji i inostranstvu, navodi se na sajtu Fondacije.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još