• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Veća bezbednost bio bi ruski vojni kamp na KiM

Bezbednost u regionu bi svakako bila povećana ukoliko bi Rusija napravila vojni kamp na KiM ili kada bi Srbija otvorila takav kamp u Republici Srpskoj, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić.

On je tako prokomentarisao najavu iz Hrvatske da će na KiM otvoriti vojni kamp zbog veće bezbednosti i dodao da se time ne povećava bezbednost, već narušava stabilnost i bezbednost u regionu.

“Mislim da bi se svakako povećala bezbednost u regionu kada bi Srbija napravila vojnu bazu u Republici Srpskoj. Ne vidim zašto ne bi i Rusija napravila vojnu bazu na KiM, to bi svakako povećalo bezbednost u regionu”, rekao je Dačić za TV Pink.

Ističe da bi ta najava iz Hrvatske trebalo da ima čvršću osudu međunarodnih organizacija i izrazio nadu da će se i ta tema naći u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ako, kako kaže, u tome ima “trunke” istine.

“Najava da će Hrvatska napraviti vojni kamp na KiM je nešto što se graniči sa naučnom fantastikom. Niti je Hrvatska neka velika vojna sila, niti za to postoje neke pravne mogućnosti ako bi se za to gledala Rezolucija 1244”, naveo je Dačić.

Kaže da i ovom najavom Hrvatska samo nastavlja svoju antisrpsku delatnost u regionu.

Dačić primećuje da je Hrvatska u poslednje vreme počela Albance da naziva svojom braćom.

Navodi da oni i jesu “braća po oružju” iz Prvog i Drugog svetskog rata, te da tad nisu pucali samo na Srbe, već i po saveznicima – Amerikancima, Britancima, Francuzima.

“Zato me upravo čudi da te sredine ćute na takve neke najave”, zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još