• Početna>
  • Vesti>

Rakić i Simić: Hrvatski kamp na KiM direktna pretnja miru

Povodom najave Hrvatske da formira vojni kamp na Kosovu i Metohiji reagovali su danas predsednik i potpredsednik Srpske liste i osudili tu nameru Hrvatske.

“Najava Hrvatske da će na Kosovu otvoriti vojni kamp je direktna pretnja miru na ovim prostorima. Apsolutno protivna svim naporima predsednika Aleksandra Vučića, da se na ovim prostorima uspostavi trajni mir za sve građane. U ime Srpske liste i našeg naroda apsolutno se protivim mogućnosti da Hrvatska gradi bilo kakav vojni kamp kršeći Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija”, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić.

“Pre svega ovo je najdirektnija pretnja miru koja dolazi od strane ministra hrvatske vlade. Sa druge strane srpski narod na Kosovu i Metohiji to doživljava kao pretnju, prisećajući se i Pogroma i Bljeska i Oluje i svih onih zločina koji su se desili nad srpskim narodom. Činjenica jeste da i u Srpskoj listi, a i ovde na prostoru Kosova i Metohije Srpski narod apsolutno to ne prihvata kao dobronameran gest. Sa druge strane to je najdirektnije kršenje Rezolucije 1244 SB UN. Dodatna milaterizacija prostora Kosova i Metohije apsolutno nepotrebno u trenutku kada se naš predsednik Aleksandar Vučić bori da sačuva mir, da se otvaraju nova radna mesta da se regionalno povezujemo i da čitav Balkan jača”, rekao je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Izvor:TV Most

Comments

Pročitaj još