• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem Srba na KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem srpskog stanovništva u južnoj pokrajini, pa će tako ove godine biti izgrađeno još 17 novih stambenih zgrada sa po 12 stanova od oko 65 kvadrata u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, rekla je za našu televiziju Jelena Stojković, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte.

“Ove godine pored stanova koje gradimo u najvećem broju do sada, imamo u planu veliki broj infrastrukturnih, kapitalnih projekata i posebno bih istakla jedan od tih projekata, a to je zgrada Univerziteta u Prištini koji je izmešten u Kosovsku Mitrovicu“,  najavila je Stojković.

“U Kosovskoj Mitrovici biće izgrađena zgrada u koju će biti smešten rektorat, a nove zgrade dobiće Ekonomski fakultet, Pravni fakultet i Prirodno – matematički fakultet.Planirana je i izgradnja nove zgrade KBC u Gračanici i adaptacija već postojoćeg u Kosovskoj Mitrovici. Takođe, nove prostorije i kompletnu opremu dobiće  i TV Most, a nova zgrada biće svečano otvorena na Vidovdan 28. juna, rekla je Stojković.

“Lokacija nove zgrade TV Most je u okviru povratničkog naselja “Sunčana dolina”. Radovi na objektu napreduju odlično, i u završnoj su fazi. Dobili smo podatak da će biti završen za Vidovdan. Tako da ćemo na tako važan dan otvoriti tu zgradu, značajnu za vas i sve građane Kosova i Metohije. Bitno je da naši građani budu blagovremeno i objektivno informisani”, rekla je Jelena Stojković, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte.

Ulaganja su ne samo u prostor već i u kompletnu opremu za TV Most, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je obezbedila novčana sredstva.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još