• Početna>
  • Vesti>

Kurti danas u Briselu sa Lajčakom i predstavnicima Evropske komisije

Kosovski premijer Albin Kurti danas započinje zvaničnu posetu Briselu, prvu od stupanja na dužnost premijera, nakon izbora 14. februara, prenosi Gazeta Ekspres.

U Brisel su, uz Kurtija, otputovali i ministarka spoljnih poslova Donika Gervala i potpredsednik Vlade Besnik Bislimi.

Bisljimi je, nakon što je je u utorak stigao u Brisel, imao neformalni sastanak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Kurti će se danas prvo sastati sa belgijskim premijerom Aleksandreom de Kroom, a potom će se sastati sa predstavnicima Evropske komisije.

Očekuje se da će se kosovska delegacija sastati sa evropskim komesarom za poljoprivredu i ruralni razvoj Janušom Vojćehovskim,  pravde Didieom Rindersom, komesarom za energetiku Kadrijem Simonsom i izvršnim potpredsednikom Evropske komisije za ekonomiju Valdisom Valdisom.

Tokom dana očekuje se sastanak Kurtija i sa predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasollijem, a u večernjim satima i sa  specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

U četvrtak će se sastati sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i visokim predstavnikom za spoljnu politiku i bezbednost Đuzepom Boreljom.

Tokom posete Briselu, Kurti će se sastati i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Izvor: Gazeta Express,Kosovo Online

Comments

Pročitaj još