• Početna>
  • Vesti>

Uskršnji bazar za Magdalenu: Humani ljudi pomozite, znamo da vas u Mitrovici ima puno

U šetališnoj zoni Ulice kralja Petra I u Kosovskoj Mitrovici, danas se održava Uskršnji bazar za Magdalenu, koji su organizovali mališani PU “Danica Jaramaz” sa svojim vaspitačima i roditeljima.

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa koji su organizovali, posetiocima je na raspolaganju i etno kutak, kutak za slikanje, animatori za najmlađe a u ponudi su i mnogobrojni proizvodi domaće radinosti – od ručnih radova do slatkih i slanih specijaliteta.

Direktorica PU “Danica Jaramaz” Gorica Marinković kaže da je cilj Magdaleninih malih drugara da svojoj drugarici omoguće da što pre ode u Hjuston na lečenje i vrati im se živa i zdrava.

“Magdalena je dete iz našeg vrtića. Pohađa pripremno-predškolski program. Nama je cilj da se što pre prikupi novac i zato pozivamo sve humane ljude da pomognu, a znamo da ih u gradu ima puno. Takođe, želimo da u deci probudimo humanost, da postanu dobri ljudi” rekla je Marinković.

Bazar je počeo u 10h i trajaće do 17h.

Magdalena Nedeljković boluje od tuberozne skleroze, multisistemske bolesti do koje dolazi mutacijom gena i spada u retke bolesti. Šansa za njeno potpuno izlečenje postoji u Hjustonu. Da bi Magdalena otputovala potrebno je još 50.000 evra.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još