• Početna>
  • Vesti>

Šestočlana porodica Ivković iz Donjeg Močara dobila nov krov nad glavom

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, tokom svog prvog boravka u Kosovskom Pomoravlju od kada je na čelu tog tela Vlade Srbije, posetio je danas šestočlanu porodicu Ivković iz sela Donje Močare u opštini Kosovska Kamenica koja je dobila novu i modernu kuću.

Zahvaljujući pomoći Vlade Srbije Ivkovićima je izgrađen novi stambeni objekat površine 65 kvadrata, čija je vrednost oko 2,6000,000 dinara. 

Samohrani roditelj, MIloš Ivković, penzionisani srpski policajac koji od jedne penzije brine o četvoro dece, od kojih troje studiraju u Kosovskoj Mitrovici, ali i o osamdesetogodišnjoj majci, zahvalan je Kancelariji za KiM na velikoj pomoći.

„Mnogo nam znači to što ćemo sada imati normalne uslove, jer su pre toga živeli u trošnoj kući koja je sagrađena pre 60 godina. Ovo je prvi put da je neko od srpskih vladinih zvaničnika posetio naše selo i mnogo smo zahvalni na tome“, kaže Miloš.

Inače, šestočlana familija Ivković uskoro će dobiti i 900 evra iz budžeta Srbije koliko im sleduje nakon odluke Srbije da se dodatno pomogne srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji tokom pandemije koronavirusa.

“Došli smo da vidimo kako ljudi žive i kako još može da im pomogne država Srbija. Došao sam i da ovoj porodici kažem da je predsednik Aleksabdar Vučić na ličnu inicijativu, a odlukom Vlade Republike Srbije uspeo da obezbedi finansijsku pomoć za sve naše ljude u srpskim sredinama na KiM, to znači da će svaki naš čovek dobiti jednokratnu pomoć. U iznosu od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti svaki nezaposleni, a svi ostale kategorije zaposleni i deca i penzioneri dobiće po 100 evra”, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Srbija i na ovaj način pokazuje da brine o svim svojim građanima u južnoj srpskoj pokrajini, kaže Petković i najavluje nove investicije iz budžeta Srbije. 

“To govori da je država Srbija danas jaka, da je finansijski u mogućnosti da pomogne našim  ljudima, da je naša politika okrenuta miru, pomirenju, izgradnji i boljem životu za sve ljude na Kosovu i Metohiji”, rekao je Petković.

Inače, u Donjem Močaru, koje je udaljeno od centra Kosovske Kamenice svega par kilometara, danas živi stotinak stanovnika u 38 porodica i svi su srpske nacinalnosti. Među njima je više od dvadesetoro dece uzrasta do 18 godina.

Izvor i foto: RTV Puls

Comments

Pročitaj još