Rakić i Radojević obišli Sportsku halu i najavili nova ulaganja

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je zajedno sa gradonačelnikom Severne Mitrovice Milanom Radojevićem obišao Sportsku halu u Kosovskoj Mitrovici i najavio dalja ulaganja za kupovinu savremenih sprava za vežbanje i opremanje prostorije koja je predviđena za teretanu.

Rakić je tokom obilaska poručio da je stvaranje uslova za normalno funkcionisanje onih koji žele da se bave sportom, primarna obaveza svih koji su na odgovornim funkcijama i da mu je zadovoljstvo što danas može da obeća da će on tu obavezu finasiranjem ovog projekta ispuniti.

“Drago mi je da danas mogu da obećam da će Sporstka hala u Severnoj Mitrovici biti opremljena modernim spravama za vežbanje. Omladina je naša budućnost i mi ulažemo u razvoj naše budućnosti. Ovo nije sve, svuda tamo gde budemo mogli da pomognemo da se stvore adekvatni uslovi za sportske aktivnosti, pomoćićemo” rekao je Rakić.

On je poručio da je Ministarstvo za zajednice i povratak posvećeno građanima na Kosovu i da to pokazuje finansiranjem ovakvih i sličnih projekata, izgradnjom i opremanjem kuća i različitim vidovima pomoći.

Gradonačelnik Milan Radojević i direktor Sportske hale Goran Kovač su istakli da će opremanjem teretane, svi oni koji posete ovu halu i žele da koriste usluge, imati sve u sklopu ovog objekta.

“Raduje me činjenica da smo se sa ministrom vrlo brzo dogovorili oko finansiranja ovog projekta, a sve na dobrobit stanovnika Severne Mitrovice” istakao je Radojević.

Direktor Sportske hale Goran Kovač kazao da će nakon završetka ovog projekta, sportski objekat moći da se uporedi sa najmodernijim halama u velikim mestima.

Inače, u Severnoj Mitrovici postoji više od 30 registrovanih sportskih klubova što je pokazatelj koliki je značaj potpune opremljenosti jednog ovakvog objekta.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments