• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Nisam bio blizak sa porodicom Milošević, ali nisam bio izdajnik

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Demokratska opozicija Srbije nudila nekadašnjem predsedniku Savezne Republike Jugoslavije i Socijalističke partije Srbije Slobodanu Miloševiću da ode u Rusiju, ali da je on to odbio jer je smatrao da nema od čega da beži.

Dačić je na televiziji Hepi, govoreći o periodu posle demokratskih promena 5. oktobra 2000. godine, rekao da je Miloševićeva supruga Mirjana Marković bila protiv odlaska.

“Bilo je lako tada ubedjivati Slobu da ne beži, ali kada je počelo da se priča o Slavku Ćuruviji, ona je otišla u Rusiju. Pa što nisi dala onda Slobi da ide u Rusiju, ko zna šta bi se u međuvremenu desilo”, rekao je Dačić.

On je dodao da je u vreme kada je Milošević hapšen bio ispred njegove vile na Dedinju sa ostalim članovima SPS-a, jer nije bio u užem rukovodstvu stranke niti medju prijateljima porodice Milošević.

Dačić je kazao da je 6. oktobra 2000. dobar deo rukovodstva Socijalističke partije Srbije napustio stranku.

“Funkcioneri su napuštali partiju. Preko Tanjuga davali saopštenja da se nikad nisu slagali sa Miloševićevom politikom”, rekao je Dačić i istakao da su u to vreme gradske prostorije SPS-a bile uništene i da se partija “obnavljala” iz prostorija na Voždovcu.

Dačić je podvukao da porodicu Milošević nije dobro poznavao, ali da se trudio da im izađe u susret i da pomogne u odbrani Miloševića, “jer nije izdajnik”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još