• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Potezi Prištine ne deluju obećavajuće kada je reč o dijalogu

Beograd, 17. oktobra 2018. - Americcka predstavnica u UN Miki Hejli zatrazila je ispred administracije SAD od generalnog sekretara UN "izlaznu strategiju" i okoncanje mandata UNMIK-a, cemu se Srbija protivi, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric. On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da Srbija smatra da bi usvajanje ove inicijative predstavljalo "samar mirovnim naporima", ali i povratak politici pritisaka. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić ocenio je da vlasti u Prištini rade sve suprotno od preporuka državnog sekretara SAD Entonija Blinkena, koji je rekao da bi dijalog sa Srbijom trebalo da bude prioritet.

Kako je Đurić istakao na Tviteru, umesto toga, Priština odgovara najavljujući mera reciprociteta, ujedinjenje sa Albanijom i optužbama na račun igumana Dečana Save Janjića.

“Državni sekretar SAD uputi ispravnu i mudru odluku liderima nove vlade u Prištini da učine dijalog jednim od svojih prioriteta. Kako oni odgovore? Najavljujući mere reciprociteta, ujedinjenje sa Albanijom i krivičnu prijavu protiv oca Save Janjića zbog zalaganja za poštovanje sudskih presuda. Ovo svakako ne izgleda obećavajuće”, poručio je Đurić.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još