• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Današnji napad na mladiće posledica kontinuiranog pritiska i neodgovornih izjava predstavnika iz Prištine

Srpska lista saopštila je da je današnji napad na srpske mladiće na glavnom gradskom šetalištu u Severnoj Mitrovici od strane nepoznatih momaka, koji su uz psovke na albanskom jeziku, naneli povrede nedužnim mladićima, a nakon toga pobegli u pravcu Južne Mitrovice, izazvao je veliko uznemirenje među Srbima u Severnoj Mitrovici.

Srpska lista navodi da podmukao napad, bez ikakvog povoda, predstavlja posledicu kontinuiranog pritiska i neodgovornih izjava koje dolaze od strane predstavnika Albanaca iz Prištine, a uperene su protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista najoštrije osuđuje današnji napad i zahteva od nadležnih hitnu reakciju.

“Policija mora odgovornije da radi svoje posao, i svojim prisustvom preventivno deluje na potencijalne izgrednike i napadače. U trenutku ovog podmuklog napada na šetalištu je bio veliki broj dece i starijih osoba, što dodatno govori u prilog činjenici da je namera bila da se izazove haos a među građane strah” navodi se u saopštenju.

Srpska lista je poziva građane da ostanu suzdržani, da ne nasedaju na provokacije, a povređenim mladićima uputila je želje za brzim oporavkom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još