U Srbiji preminulo 38 osoba, 4133 novoobolelih od Kovid 19; Odluka o popuštanju mera početkom nedelje

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 4.133 novih slučajeva koronavirusa, na osnovu 13.909 testiranih uzoraka, a preminulo je 38 osoba.

Na respiratoru se nalazi 297 pacijenata, od ukupno 7.749 osoba na bolničkom lečenju, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja.

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 614.365 slučajeva koronavirusa, a preminulo je 5.422 ljudi. Procenat smrtnosti je 0,88 odsto.

Krizni štab početkom nedelje odlučuje o radu tržnih centara

Krizni štab predložiće Vladi nove mere koje predviđaju da ugostiteljski objekti sa baštama počnu da rade od ponedeljka, u tačno definisanim uslovima, a rad svih ostalih biće produžen do 22 sata, izjavio je ranije za RTS pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kada je reč o tržim centrima tek će biti odlučeno tokom vikenda ili početkom nedelje da li će ponovo biti otvoreni, rekao je Gojković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Kazao je da će uslovi za ugostiteljske objekte biti tačno definisani tokom vikenda i najkasnije u nedelju obelodanjeni.

Dodao je da će, ipak, sve zavisiti od toga kakve će biti brojke tokom vikenda i da će nove mere biti primenjene ako ne bude neglih skokova broja zaraženih.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica, RTS

Comments