• Početna>
  • Vesti>

NVO”ACDC” organizuje konferenciju o stanju u Pritvornom Centru u Mitrovici u vreme korone

Nevladina organizacija „Centar za zastupanje demokratske kulture – ACDC“ organizuje u sredu 31. marta, sa početkom u 11 časova, Konferenciju o izazovima i problemima sa kojima se suočava Pritvorni Centar u Severnoj Mitrovici tokom pandemije koronavirusa.

Prema najavama iz ove Nevladine organizacije, cilj Konferencije je predstavljanje glavnih problema i izazova sa kojima se suočava Pritvorni Centar u Severnoj Mitrovici, ali i uloge međunarodnih i lokalnih organizacija u doprinosu rešavanja problema sa kojima se suočavaju Pritvorni Centri na Kosovu.

Panelisti na konferenciji će biti direktor Pritvornog centra u Severnoj Mitrovici Benasim Medić, predstavnik Unmika Fabio Pinzari i programski direktor NVO „Centar za zastupanje demokratske kulture“ Aca Mitić, a svoje učešće će uzeti i pravnici, advokati, aktivisti civilnog društva, predstavnici međunarodnih organizacija i medija.

Ova Konferencija se organizuje u sklopu projekta „Poboljšanje transparentnosti i vladavine zakona u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom”, koji finansira INL Kosovo, a sprovode Nevladine organizacije „Centar za zastupanje demokratske kulture“ i „Aktiv“.

Izvor: Kosovo online, RKM

Comments

Pročitaj još