• Početna>
  • Vesti>

Veliki odziv građana na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

Foto: Radio Mitrovica sever

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta danas je na odeljenju transfuziologije Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica u periodu od 8 do 14 časova organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Ispred Crvenog krsta Kosovska Mitrovica Jelena Milivojević kaže da su izuzetno zadovoljni današnjim odzivom građana.

“Današnjom akcijom obeležili smo 11. maj Nacionalni dan dobrovoljnih davaoca krvi. Možemo reći da smo odzivom veoma zadovoljni jer smo sakupili dosta jedinica ove dragocene tečnosti” rekla je Milivojević.

Davanje krvi je jednostavan i bezbolan proces, koji traje nekoliko minuta, a vaša krv može pomoći ozdravljenju povređenih osoba, olakšati tretman bolesnika, ili čak spasiti živote osoba koje se bore sa teškim bolestima.

Višestrukim davaocima krvi dodeljena su priznanja. Priznanja su dodeljena davaocima koji su krv dali po 10., 20. i 35. put.

Nedelja Crvenog krsta ove godine biće obeležena nizom akcija od 8. do 15. maja, pod sloganom “Sačuvajmo humanost”.

U sredu 15. maja volonteri Crvenog krsta će se družiti sa mališanima PU “Danica Jaramaz” nakon čega će uslediti zajedničko crtanje na asfaltu.

U okviru akcije “Jedan paketić – puno ljubavi” svim bebama koje su rođene u Nedelji Crvenog krsta biće podeljeni prikladni poklon paketići.

Comments

Pročitaj još