• Početna>
  • Vesti>

Novo rangiranje opština na Kosovu po zonama a na osnovu porasta broja obolelih

Ministarstvo zdravlja napravilo je novo rangiranje opština po oblastima na osnovu rezultata NIPHK, odnosno broja novih slučajeva COVID-19 na 100.000 stanovnika u vremenskom intervalu od sedam dana.

Od danas do 19. marta, u crvenoj zoni je 15 opština: (Zvečan, Severna Mitrovica, Priština, Kosovo Polje, Kamenica, Leposavić, Peć, Zubin Potok, Gnjilane, Obilić, Đakovica, Južna Mitrovica, Novo Brdo, Vučitrn i Lipljan).

U žutoj zoni 12: (Podujevo, Istok, Srbica, Klina, Dečane, Junik, Suva Reka, Uroševac, Vitina, Klokot i Kačanik).

U zelenoj zoni 11 opština: (Drenica, Mališevo, Orahovac, Mamuša, Štimlje, Gračanica, Dragaš, Štrpce, Elezov Han, Ranilug i Parteš).

Rangiranje opština je, prema odluci Ministarstva zdravlja izvršeno na osnovu broja obolelih osoba od Kovid 19, u roku od 7 dana na 100.000 stanovnika. Pa je tako, za crvenu zonu proglašeno područje gde je više od 100 oboolelih na 100.000 stanovnika u poslednjih sedam dana. U žutoj zoni su gradovi koji beleže od 75 do 100 obolelih osoba na 100.000 stanovnika na nedeljnom nivou ili tačnije u poslednjoj nedelji. A u zelenoj zoni su gradovi sa manje od 75 obolelih osoba na 100.000 stanovnika u poslednjoj sedmici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još