• Početna>
  • Vesti>

Četvorica mladića oslobođena optužbi, trojici određen kućni pritvor zbog tuče u Lapljem Selu

Osnovni sud u Gračanici doneo je rešenje kojom se četvorici mladića zbog tuče ispred škole u Lapljem Selu ukida mera pritvora dok trojica ostaju u kućnom pritvoru.

Advokat Negovan Šaranović rekao je nakon donošenja novog rešenja suda da odluka o određivanju kućnog pritvora za trojicu mladića nije konačna.

“Državni tužilac je ublažio stav i izmenio zahtev za određivanje pritvora osumnjičenima tako što je umesto najteže mere pritvora odredio i predložio kućni pritvor. U tom smislu prema osumnjičenima Branku Živiću, Dušanu Ničiću, Milanu Jovanoviću i Dimitriju Trajkoviću odredio je da se puste na slobodu, dok osumnjičeni Marko Ristić, Čedomir Živković i moj klijent Lazar Karadžić  ostaju u kućnom pritvoru. Ni ova odluka suda o određivanju kućnog pritvora nije konačna jer je sudija za prethodni postupak zakazao termin za saopštavanje donošenja konačne odluke danas u 14 časova u Osnovnom sudu”, izjavio je Šaranović.

Sin srpskog političara Nenada Rašića, Nikola Rašić, koji je među povređenima u ovoj tuči, ima status oštećenog.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo “učestvovanje u tuči”, za koje je zaprećena novčana kazna ili zatvor od jedne do tri godine. Još jedan maloletnik je osumnjičen za tuču, ali se brani sa slobode.

Oni su, kako je saopšteno, neposredno pre tuče stajali su u blizini škole u Lapljem Selu, dok je, kako dodaju, žrtva Nikola Rašić bio u lokalnom autobusu sa prijateljima.

„Kada je izašao iz autobusa, optuženi su psovali i vredali žrtvu, gde je tada započela tuča između dve grupe, u kojoj su Rašiću nanete teške telesne povrede“, navodi se u saopštenju suda.

Nakon odluke suda o pritvoru, ispred policijske stanice u Gračanici usledio je protest roditelja, sugrađana i školskih drugova mladića koji su u pritvoru.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još