• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Imunizacija na tri punkta – u Raškoj, Kuršumliji i Bujanovcu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je građane sa teritorije južne pokrajine da se prijave za vakcinaciju protiv virusa Kovid 19.

Prijave za prijem cepiva protiv korona virusa građani sa teritorije KiM treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a imunizacija se vrši na tri izdvojena punkta – u Raškoj, Kuršumliji i Bujanovcu, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju..

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika.

Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu.

Vlada Republike Srbije obezbedila je dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Kosova i Metohije.

Do sada je vakcinisano više od 10.000 ljudi s Kosova i Metohije, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana.

Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus Kovid 19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još