Do marta 70 škola na KiM pod video – nadzorom

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je aktivnosti da sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije budu pokrivene video-nadzorom.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za KiM, cilj ove akcije je da se bezbednost dece koja borave u tim ustanovama podigne na još viši nivo.

“Do kraja februara oko 70 škola i vrtića u kojima borave deca u srpskim sredinama biće pokriveno kamerama sa savremenim sistemom video-nadzora” saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da se sa realizacijom opremanja ustanova video-nadzorom počelo krajem prošle godine, a plan je da se do kraja narednog meseca svi objekti pokriju bezbednosnim kamerama.

“Bezbednost na Kosovu i Metohiji je veliki izazov s kojim se gotovo svakodnevno suočava naš narod. Za nas nema značajnije dužnosti od toga da osiguramo bezbednost za našu decu. Zbog toga smo počeli sa realizacijom planiranih aktivnosti i dodatnog ulaganja u bezbednosne sisteme. Jedan spaseni dečji život, nema cenu – poručuje Miladinov” navodi se u saopštenju.

Kamerama sa sistemom video-nadzora biće podjednako pokrivene obrazovne ustanove u srpskim sredinama na teritoriji Kosova i Metohije severno i južno od Ibra. Do sada je video-nadzor obezbeđen za škole i predškolske ustanove u Šilovu, Gnjilanu, Koretištu, Ponešu, Vrbovcu, Binaču, Ranilugu, Orahovcu, opštini Gora, Gračanici, Kosovu Polju, Ugljarima, Kosovskoj Mitrovici, Sočanici, Lešku.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još