• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj Stubla: Presuda Đokiću samo početak procesuiranja zločinaca; Petković: Srpske porodice više od 20 godina čekaju pravdu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković podsetio je danas da srpske porodine na KiM već 20 godina čekaju pravdu za mnogobrojne zločine počinjene nad njihovim najmilijim, te da prištinski zvaničnici jedino mogu da pozdravljaju presude Srbima za navodne zločine, jer zločini nad Srbima nikada i nisu procesuirani pa presude Albancima nikada i nisu donete.

Petković je ovo napisao u komentaru objave kosovske ministarke spoljnih poslova Meljize Haradinaj Stuble na Tviteru, koja je pozdravila presudu Zoranu Đokiću, osuđenom danas na 12 godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina.

“Zašto to ne kaže za presude Albancima? Ne može jer ih nema!
Punih 20 godina srpske porodice čekaju pravdu i za masakr u Starom Grackom, i u Goraždevcu, Velikoj Hoči… Niko još nije odgovarao za ubistvo Srba.
Pravda je spora ali dostižna, znaju njene kolege u Hagu”,napisao je Petković.

U objavi, Haradinaj Stubla kaže da je Kosovo uzelo pravdu u svoje ruke.

“Presuda ratnom zločincu Đokiću je samo početak i to nije dovoljno, ni 12 godina niti samo jedna osoba” napisala je Haradinaj Stubla.

Podsetimo, sud u Prištini prvostepeno je danas osudio Zorana Đokića iz Peći na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina. Odbrana najavljuje žalbu, jer prema rečima advokata Ljubomira Pantovića, Đokić je osuđen bez dokaza i uprkos činjenici da ga čak ni glavni svedok i jedini očevidac dešavanja, nije prepoznao kao izvršioca zločina, već je rekao da je drugi čovek u pitanju.

Zoran Đokić uhapšen je na prelazu Jarinje i u pritvoru je od 2. februara 2019. godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Riznica

Comments

Pročitaj još