• Početna>
  • Vesti>

Stefanović: Situacija na KiM sve složenija, nastavlja se borba protiv organizovanog kriminala

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je posle sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji sve složenija. Naglasio je da nije kraj borbi protiv organizovanog kriminala.

Na Andrićevom vencu održan je sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, kojem je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je u obraćanju medijima posle sednice da je razgovarano o složenoj situaciji za nas, u političkom i bezbednosnom smislu.

Takođe, dodao je da je razgovarano i o tome šta preduzimaju naši državni organi da očuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne pokrajine.

“Analiziramo sve izazove koje srpsko stanovništvo ima, a ta situacija na Kosovu i Metohiji je sve složenija, ima i novih situacija, poput pojedinih čestitki za Dan državnosti kojima se raduju pojedini političari u južnoj pokrajini a niko u centralnoj Srbiji”, naveo je ministar.

Dodao je da Srbija želi da, u saradnji sa KFOR-om, nastavi da štiti i bezbednost i stabilnost našeg stanovništva na Kosovu i Metohiji.

“Želimo da pošaljemo poruku da smo ozbiljni partneri, da pošaljemo poruku da nikakav pogrom, proterivanje srpskog stanovništva neće biti dozvoljen”, naglašava Stefanović.

Druga tema sastanka je, prema Stefanovićevim rečima, bila i nabavka i potrebe naših policijskih i vojnih snaga, kao i nabavka novog savremenog naoružanja.

“Da naši pripadnici budu dobro opremljeni, da budu snažni i da mogu da se suoče sa izazovima, i u smislu elektronske borbe, i borbe protiv požara… Ono što mogu da kažem je da pre svega želimo da uložimo u našu kopnenu vojsku i opremu, ali i helikoptere neophodne MUP-u protiv požara, kao i novu tehničku opremu BIA za efikasnije suprotstavljanje borbi protiv organizovanog kriminala”, ističe ministar odbrane.

Treća tema sastanka je, ističe, borba protiv organizovanog kriminala i hapšenja koja su se dogodila u prethodnim nedeljama.

“To nije kraj, analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa državnim organima”, rekao je Stefanović, dodajući da će oni koji su u državnim organima pomagali kriminalcima biti sankcionisani.

“Razgovarali smo i šta je potrebno da se osnaže i državni organi i tužilaštva u narednom periodu i da građani Srbije imaju potpunu bezbednost i sigurnost. Državni organi su zaduženi da pažljivo prate i nastaviće da štite interese Republike Srbije u svakom trenutku”, napomenuo je ministar odbrane.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još