• Početna>
  • Vesti>

Gaši: Optužnica ne navodi šta su konkretno optuženi uradili u ubistvu Olivera Ivanovića

Advokat Tom Gaši, koji u slučaju ubistva Olivera Ivanovića brani optuženog Radeta Basaru, rekao je, u pauzi današnjeg ročišta, da se istina o zločinu neće u potpunosti saznati “sve dok ne dođe do saradnje između Kosova* i Srbije po ovom pitanju”.

Gaši je rekao da time što “Srbija ne priznaje Kosovo i nema međusobne saradnje, ona najviše štete nanosi porodici ubijenog Olivera Ivanovića”.

“Ja ne mislim da je ovo politički predmet, ali ukoliko je politika nešto doprinela u ubistvo Ivanovića, to je onda učinila politika koju vodi Beograd, a ne ova na Kosovu. Mislim da bi u normalnim državama istraga trebalo da bude sprovedena u dogovoru Kosova i Srbije, s obzirom da su umešani ljudi iz obe zemlje”, rekao je Gaši.

On je dodao da je na današnjem suđenju predstavljena treća optužnica koja je izmenjena na osnovu rešenja Apelacionog suda i po kojoj se njegov branjenik Rade Basara i još nekolicina optuženih terete za organizovani kriminal koji je povezan sa ubistvom Olivera Ivanovića.

“U dispozitivu optužnice nigde nije rečeno šta su konkretno Rade Basara i ostali optuženi uradili kada je u pitanju ubistvo Olivera Ivanovića, ali tužilaštvo pretpostavlja da su oni članovi grupe koja je organizovala to ubistvo”, rekao je Gaši.

On je poručio da je njegov zahtev tužilaštvu, kada je u pitanju Rade Basara, da se optužnica potpuno odbaci, jer se, kako je rekao, radi o osam rečenica zbog kojih je njegov branjenik više od 16 meseci u pritvoru.

“To apsolutno nije normalno, jer tužilaštvo nije konkretno dokazalo koje radnje je Rade Basara učinio u toj organizovanoj kriminalnoj grupi, što je, kako kažu za posledicu imalo ubistvo Olivera Ivanovića”, zaključio je Gaši.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još