• Početna>
  • Vesti>

U osnovnim školama “Branko Radičević” i “Sveti Sava” prigodno obeležen Savindan

U saradnji sa Kulturnim centrom “Dragica Žarković” i osnovnim školama “Branko Radičević” i “Sveti Sava” iz Kosovske Mitrovice, organizovan je prigodan kulturni program kojim je obeležena školska slava Sveti Sava.

Učenici osnovnih škola su svojim literarnim i likovnim radovima predstavili svoju kreativnost a mogli su da se opredele za jednu od tema – “Škola u doba korona virusa” ili “Školska slava Sveti Sava”.

Učesnici konkursa su pokazali da su teme bile inspirativne i da su njima uspeli da pokažu svoje emocije, i kako je pandemija korona virusa uticala na njih i njihov život.

Direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović je istakao da ovo redovan program kulturnog centra i pohvalio radove osnovaca. On se tom prilikom zahvalio na ugostiteljstvu O.Š. “Branko Radičević”.

“Čitavih godinu dana problem kulture i svega drugog je pandemija korona virusa, međutim mi nismo dozvolili da se ova tradicija prekine već u okolnostima kakve su, uspeli smo da sa našim domaćinima organizujemo skroman program, kako bismo obeležili Svetog Savu ali i kazali nešto iz dečijeg ugla o školi u vreme korona virusa. Danas imamo dve teme, to je Savindan i škola u vreme korona virusa.” rekao je Radomirović.

Nastavnik srpskog jezika i književnosti Nikola Pačariz pohvalio je radove učenika i istakao da oni svojom kreacijom i stvaranjem ostavljaju trag u detinjstvu ali i na svom umetničkom putu.

“Kao i svake godine, evo nas na putu Svetog Save i ovom prilikom naši učenici su pripremili pregršt svojih radova. Oni su skupili snage da napišu i nacrtaju nešto što oni smatraju lepim, nešto što ostavlja trag u detinjstvu. Sve se to dešavalo oko praznika Svetog Save i nadamo se da ćemo ovim putem ići i dalje krupnim koracima ka svetlijoj budućnosti, zaboravljajući naravno sve ovo što je iza nas” rekao je Pačariz.

Prigodan kulturni program organizovan je i u O.Š. “Sveti Sava” uz manji broj posetilaca i poštovanje svih epidemioloških mera.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još