• Početna>
  • Vesti>

U Bujanovcu se ovog vikenda vakcinišu građani Kosovskog pomoravlja

Za vakcinaciju protiv koronavirusa ovog vikenda u Bujanovcu prijavljeno je 1.100 stanovnika Kosovskog pomoravlja, koji od juče ujutru pristižu organizovanim prevozom autobusima, ali i privatnim automobilima, piše portal Bujanovačke.

Direktor ustanove koja sprovodi imunizaciju Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić, potvrdio je u subotu Bujanovačkim da pored Srba, koji čine većinu vakcinisanih, ima i Albanaca sa Kosova, ali nije mogao da iznese tačan broj.

Bujanovačke su juče u redu za vakcinaciju zatekle starijeg Albanca iz Kosovske Kamenice, a i direktor Perić i osoblje zdravstvenog centra su potvrdili da Albanci dobijaju vakcine protiv korone.

“Nema Albanaca među prijavljenima, ali je dosta njih izrazilo želju da se vakciniše. Uslov je da građanin ima srpsku ličnu kartu i broj zdravstvenog osiguranja, međutim ako neko dođe po vakcinu mi ga sigurno nećemo vratiti. Predsednik Vučić je pozvao sve Albance sa Kosova i ponudio određen broj vakcina. Ovo je bolest protiv koje treba da se svi borimo, bez obzira na nacionalnost”, kaže Perić za Bujanovačke.

Prijavljivanje za vakcinu se vrši u ambulantama ZC Gnjilane, kojih ima 30 širom Kosovskog pomoravlja, dodaje direktor, zatim se sačinjava zbirna lista i organizuje prevoz u saradnji sa vladinom Kancelarijom za KiM.

Prošle nedelje, u prvom krugu vakcinacije stanovništa sa Kosova u Bujanovcu, vakcinisano je 780 ljudi.

Direktor Perić se zahvalio rukovodstvu bujanovačkog Doma zdravlja na gostoprimstvu i logistici, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je obezbedio vakcine za stanovništvo Kosovskog pomoravlja.

Izvor i foto: Bujanovacke.co.rs

Comments

Pročitaj još