• Početna>
  • Vesti>

Eljezi: CIK će postupiti u skladu sa odlukom Vrhovnog suda

Foto: Economia Online

Portparol CIK Valjmir Eljezi izjavio je da će se Centralna izborna komisija sastati danas popodne kako bi postupila u skladu sa odlukama Vrhovnog suda, prenosi Koha.
“Centralna izborna komisija pažljivo će pročitati sve odluke Vrhovnog suda i kao što smo znali od početka žalbene faze, postupaćemo u skladu sa odlukom Vrhovnog suda”, rekao je Eljezi.

Vrhovni sud je u petak presudio o žalbama političkih subjekata za overu kandidatskih lista za poslanike. Delimično je prihvaćena žalba Pokreta Samoopredeljenje u vezi sa potvrđivanjem kandidata za poslanike.

Sud je naložio Centralnoj izbornoj komisiji da na spisak kandidata za poslanike uvrsti Ljiburna Aljiua i Ljabinote Demi Murtezija, ali ne i nosioca liste i kandidata za premijera Aljbina Kurtija. Isto je odlučeno i u slučaju Aljbulene Hadžiu i Bajrama Mavrićija, koji neće imati pravo da se kandiduju.

Vrhovni sud navodi da je Izborni panel za žalbe i pritužbe pogrešio u proceni trogodišnjeg roka, računajući dan raspisivanja izbora 6. januara 2021. godine kao poslednji dan za procenu trogodišnjeg roka za izbor kandidata.

Sud je takođe delimično je odobrio žalbu Alijanse za budućnost Kosova i Šemsedinu Drešaju omogućio da se kandiduje za poslanika.

Izvor: Kosovo Online, Koha Ditore

Foto: Ekonomia online

Comments

Pročitaj još