• Početna>
  • Vesti>

Gazeta Ekspres: Uskoro blaže mere, duže radno vreme ugostiteljskih objekata

Policijski čas će biti ukinut u svim opštinama na Kosovu, produžiće se radno vreme ugostiteljskih objekata i biće dozvoljen rad pijaca, saznaje Gazeta Ekspres od izvora iz Ministarstva zdravlja.

Kako taj dnevnik navodi, očekuje se da će prelazna kosovska vlada uskoro usvojiti nove antikovid mere.

Gazeta Ekspres saznaje da će policijski čas bit ukinut u svim opštinama, kai i da će se radno vreme ugostiteljskih objekata biti produženo za sat vremena, odnosno do 21 ili 22 časa, u zavisnosti kako je opština kategorisana po zonama.

Novim merama biće olakšice za aktivnosti javnih pijaca vozila i životinja, do 30 odsto reprezentativnog kapaciteta prostora.

Gazeta Ekpres takođe saznaje da okupljanja građana i javni skupovi sa više od 30 ljudi neće biti dozvoljeni.

Direktor Asocijacije kosovskih opština Sazan Ibrahimi izjavio je da je nakon smanjenja broja pozitivnih slučajeva i prelaska većine opština iz crvene u žutu ili zelenu zonu došlo vreme da se olakšaju mere.

“Kako je većina opština koje su kategorisane u crvenu zonu prešla u žute ili zelene zone i uzimajući u obzir da su te mere dale pozitivne rezultate, kako broj pozitivnih slučajeva opada, a mere na snazi se i nisu preispitivale određeno vreme, mislimo da je došlo vreme za sazivanje međuinstitucionalnog sastanka radi razmatranja mera”, Izjavio je Ibrahimi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta expres

Foto: Ilustracija

Comments

Pročitaj još