Poplave u opštini Gračanica

Kiša je samo na kratko prestala da pada, na centralnom Kosmetu apokaliptične scene. Na teritoriji opštine Gračanica nabujale su i izlile se skoro sve reke i potoci iz svojih korita. Malo je domaćinstava koja nisu poplavljena i koja nisu pretrpela materijalnu štetu, a stanovništvo se na sve načine bori sa poplavama.

„Sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na sanaciji štete“, kaže za RTV Gračanica direktor Javnih sluzbi opštine Gračanica, Vladica Trajković.

„Na teritoriji cele opštine je teška situacija, cele noći je padala kiša, sve kapacitete koristimo i mehanizaciju kako bismo bar ublažili štetu od poplava, kišni kanali u mnogim selima nisu izdržali, a reke su prelile svoja korita. Ipak svi putevi su za sad prohodni“, kaže Trajković.

Na pitanje gde je najrizičnije, Trajković ističe da su skoro sva mesta podjednako ugrožena i pogođena poplavama Gračanica, Laplje Selo, Dobrotin, Gušterica, Skulanevo, Ugljare i mnoga druga sela.

Jedan deo Lapljeg Sela je potpuno odsečen, slična situacija i u Dobrotinu, a Gračanica je potpuno prekrivena vodom. Meterolozi najavljuju nastavak padavina i narednih dana.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još