Bajden čestitao Božić: Pridružujemo se našoj pravoslavnoj braći i sestrama u molitvama za mir

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država čestitao je Božić svim hrišćanima koji taj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

“Džil i ja želimo blagosloven Božić pravoslavnim hrišćanima u Sjedinjenim Državama i širom sveta. Ovaj veliki praznik ove godine izgleda drugačije, mnoge porodice će ražalostiti prazno mesto za stolom ili će se odreći omiljenih prazničnih tradicija da bi se zaštitile. Ipak, dok obeležavamo rođenje Isusa Hrista, znamo da vera, nada i ljubav nastavljaju da osvetljavaju put, čak i u najcrnjim danima, i oni će nas osnažiti i u najtežim iskušenjima.

Poštujemo veliki doprinos pravoslavnih hrišćana u SAD i širom sveta i ponovo potvrđujemo pravo svih ljudi da ispovedaju svoju veru onako kako su izabrali i našu posvećenost da stojimo rame uz rame sa verskim manjinama koje se ponekad suočavaju sa diskriminacijom i nasiljem. Sa nadom da će godina koja je pred nama biti bolja od prethodne, pridružujemo se svojim pravoslavnim sestrama i braći u molitvi za nadu za mir, pravdu i isceljenje širom sveta”, naveo je Bajden.

Džo Bajden bi 20. januara trebalo i zvanično da stupi na dužnost kao 46. predsednik SAD.

Izvor: Kosovo Online
 

Comments